Woordje van de voorzitter

Exit 2023 – welkom 2024  - Voorwoordje door de voorzitter.

“ ’t Is goed in eigen hert te kijken “  ( Alice Tahon ) … 

Het kantelen van Oud naar Nieuw, lijkt een passend moment om heel eventjes stil te staan bij “ wat geweest is “ en bij “ wat nog komen moet “ .

Met een gelukzalige glimlach ( amai ! ) blikken we terug op 2023. 

De diversiteit van de aangeboden activiteiten viel duidelijk in de smaak. De respons was navenant. 

 

En of we gekaart, gewandeld, gefietst, gebowld en gepetanquet hebben! De innerlijke mens konden we versterken via de klassieke BBQ en het uitgebreid banket tijdens ons jaarlijks kringfeest. We konden lachen met cabaretier Karel Declercq. Muzikaal genoten we van het concert door het KKLT in de Kortrijkse schouwburg, de muzikale vertelvoorstelling van Andy en Di en als klap op de vuurpijl, de wondermooie harpmuziek van Inge Frimout-Hei. De tweedaagse uitstap naar Den Haag en Delft werd zeer enthousiast onthaald en smaakt naar nog. Willy Messiaen wees ons op de gevaren van internetfraude en hoe die te vermijden. Geert Naessens maakte van ons echte weerkundigen en dankzij Hendrik Vos heeft de geschiedenis van de Europese Unie voor ons geen geheimen meer. In de industriële erfgoedsite Eperon d’Or te Izegem, leerden we meer over de schoenen- en borstelindustrie van weleer en het geleid bezoek aan de modernste brouwerij van Europa - Bierkasteel Vanhonsebrouck - konden we afronden met een gesmaakte proeverij.

Graag bedanken we dan ook onze leden voor de talrijke opkomst. 

Voor 2024 heeft het bestuur weerom gestreefd naar een programma “voor elk wat wils “. Soms wijken we bewust van de platgetreden paden af en proberen we door de vele keuzemogelijkheden zo veel mogelijk kringleden te bereiken. 

Tijdens de Algemene Vergadering van 18 januari geven we - naast de klassieke agenda – eveneens een voorsmaakje van de geplande activiteiten voor 2024.

Eindigen doen we hierbij met onze allerbeste, heel gemeende wensen voor een gezond en vreugdevol 2024 . Moge dit een jaar worden waarop we ‘door vriendschap sterk ‘met tevredenheid mogen terugblikken en zagen ‘dat het goed was ‘ !   

Namens het bestuur : Rudi Devos 

Ook interessant

Woordje van de voorzitter

Bericht van de voorzitter : Welkom op onze nieuwe website !

Woordje van de voorzitter

Beste wensen voor 2024 !