Donderdag 6 juni 2019 : Geen meerdaagse reis naar Bordeaux, maar wel…..


Hallo collega’s Kringleden,

De hierboven staande titel verraadt het al een beetje. Door de gekende en bekende omstandigheden ( sic ! ) gaat onze geplande citytrip naar Bordeaux niet door . Niet getreurd echter! Zoals beloofd presenteren we een alternatief onder vorm van een daguitstap in het noorden van La Douce France. Ere wie ere toekomt: onze collega-kringlid en tevens gediplomeerde gids-reisleider Paul Malfrère bood spontaan aan om dit voor zijn rekening te nemen. Het programma dat hierna wordt besproken, komt uit de ideeëntrommel van Paul.

Heel erg bedankt Paul !!

Het wordt een gevarieerd drieluik: een beetje cultuur ( museum ), een beetje natuur (boottocht), een beetje culinair genot (njam ).

In concreto :

Halte 1 : Godewaersvelde : Musée de la vie frontalière .

Onder begeleiding van 2 Nederlandstalige gidsen maken we kennis met het wel en wee van smokkelaars en douaniers. Pittige anekdotes mogen niet ontbreken.


Halte 2 : Saint Omer : Brasserie Audomaroise .

Daar laten we ons vergasten op een flink middagmaal met alles erop en eraan.


Halte 3 : Clairmarais : boottocht .

Met een typische rondvaartboot varen we - begeleid in het Frans-Nederlands - doorheen het beschermd moerasgebied van Clairmarais. In deze prachtige natuur zijn de rust en de stilte duidelijk hoorbaar.


Halte 4 : terug over ”de schreve “ Watou : Au nouveau Saint-Eloi.

Om te eindigen - zijn we Bourgondiërs of zijn we het niet - genieten we in deze gerestaureerde herberg, lekker ouderwets van een rijk Breughel buffet.


Halte 5 : parking Lange Munte Kortrijk.

Einde goed, al goed.

Zie volgende pagina : vervolg daguitstap